www.facebook.com/VZWKittenInNood

Kitten in Nood vzw

Wie zijn we en wat doen we?

Ze zijn in de zomer talrijk aanwezig, maar meestal zie je ze niet, ze worden gedumpt, in zakken gestopt, levend begraven, doorgespoeld in het toilet of hun prille leven wordt beëindigd door ontbering en ziekte. Deze kittens zijn meestal het gevolg van mensen die hun huisdier niet laten steriel maken, als hun poes dan zwanger naar huis komt moeten de kleintjes zo vlug mogelijk weg. Vele overleven het niet, degene die het wel overleven worden dan op hun beurt vruchtbaar en brengen nieuwe nestjes ter wereld. We moeten ingrijpen om de uitbreiding bij deze populaties in te dijken. Het leven buiten is allerminst rooskleurig: bij ziekte leggen zij meestal een lange lijdensweg af alvorens te sterven. Van de kittens die buiten geboren worden overleeft meestal slechts 1 per nest! DIT DIERENLEED MOET STOPPEN!!

Als iedereen zijn steentje zou bijdragen door zijn eigen dieren steriel te maken en te vaccineren zou het leed al heel wat minder zijn. Jammer genoeg gebeurt dit veel te weinig. Maar toch blijven wij erin geloven dat onze organisatie een verschil kan uitmaken, elke persoon die wij kunnen overtuigen hun dier steriel te maken is een nestje kittens dat niet hoeft te lijden.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wij zijn Anja en Gino, woonachtig in Brakel en dagelijks in de weer voor alle gedumpte en achtergelaten katten. Naast onze opvang zetten we ons ook in voor de zwerfkatten, wij zijn vooral actief in Oost- Vlaanderen maar zelfs katten van ver daarbuiten zijn altijd welkom als er plaats vrij is. Naast onze liefde voor katten en dieren hebben we nog enkele andere passies, vooral dansen en ook feestjes organiseren ten voordele van onze vzw. Naast onze taken met de katten hebben we onze vaste job, Gino werkt bij Innovia, Anja bij De Lijn. Sedert 2009 is onze vzw een feit en hebben we tal van dieren kunnen redden.

De periode tussen april en oktober is altijd zeer hectisch, daar dit de kattentijd is en overal nestjes met kittens gevonden worden. Buiten die periode proberen wij dan collega’s van ons te helpen met vangacties en andere dieren te verzorgen.
Daarnaast proberen wij acties te voeren om zo onze kas een beetje bij te spijzen.

Wat te doen bij het zien van hulpeloze kittens?

Van zodra u weet heeft dat er ergens een nestje kittens zonder thuis zit, gelieve ons dan zo vlug mogelijk te contacteren, wij gaan die dan ophalen om een nieuwe thuis voor hen te vinden.

Vindt u ergens een kitten en neemt u die in huis, zorg er dan voor dat het kitten niet in contact komt met jullie eigen huisdieren. Een kitten kan tal van ziekten of parasieten met zich meedragen en het zou niet fijn zijn dit over te dragen op andere dieren.

Weet wel dat wij geen asiel zijn. Mensen die van hun eigen kat een nest met kittens hebben die willen wij helpen maar enkel als zij hun eigen poes steriel laten maken. Het is de bedoeling om de kattenpopulatie in te dijken en dit kan enkel als iedereen zorg draagt voor hun eigen dier.

Ziet u ergens een verwaarloosd dier of weet u ergens een plaats waar de dieren niet naar behoren worden verzorgd, contacteer ons zo vlug mogelijk, in sommige gevallen kan een paar uur al te laat zijn om nog een leven te redden.

Laatste nieuws

Verkoop van persoonlijke sleutelhangers via één van onze vrijwilligers ten voordele van onze vzw!
Lees verder...

Lid worden

De kosten voor het verzorgen, voederen en stereliseren/castreren lopen hoog op. Wij kunnen dan ook alle steun gebruiken.
Lees verder...